30 Μαΐου 2023

ΜΕΝΟΥ

Πανελλήνιο ρεκόρ στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Η Ντρισμπιώτη την κορυφαία επίδοση στα 5000μ βάδην (BINTEO+ΦΩΤΟ)

Πανελλήνιο ρεκόρ καταγράφηκε επίσημα στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, το απόγευμα της Πέμπτης (23/6), στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων βάδην γυναικών. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 και με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου, διοργάνωσε ημερίδα 5χλμ. Βάδην Ανδρών & Γυναικών, με αφορμή την παρουσία στην πόλη μας του γκρουπ του προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον [δείτε αναλυτικά εδώ].

Στα 5.000 μέτρα βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημείωσε επίδοση 21.06.4 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε η Χριστίνα Δέσκου από το 1999. Η 38χρονη δρομέας είναι μια από τις καλύτερες αθλήτριες στην Ευρώπη, ενώ κατετάγη 8η στους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. “Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στη διάρκεια ημερίδας βάδην στο Καρπενήσι. Η 8η ολυμπιονίκης του Τόκιο διένυσε τα 5.000 μ. σε 21.06.4 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε η πρόεδρος του συλλόγου της Χριστίνα Δέσκου από τις 17 Απριλίου 1999 με 21.37.78“, αναφέρει σχετικά ο ΣΕΓΑΣ.

Στον ίδιο αγώνα έτρεξαν και οι: Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη και ο Ανδρέας Καραγιάννης. Οι τρεις αθλήτριες επίσης θα ταξιδέψουν στο Όρεγκον των ΗΠΑ, έχοντας ήδη συμπληρώσει 20 ημέρες προπονήσεων στο υψόμετρο του Καρπενησίου. Δεύτερη στα 5χλμ βάδην ήταν η Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 21.58.07, τρίτη η Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας) με 23.15.4 και τέταρτη η Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 24.41.8.

Η δρομική γιορτή που διοργανώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου περιλάμβανε και αγώνα τρεξίματος 3.000μ., με τη συμμετοχή ντόπιων αθλητών. Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης, που πραγματοποίησαν τις απονομές και επανέλαβαν την πρόθεση να καταστεί το Καρπενήσι το «σπίτι» των πρωταθλητών και πρωταθλητριών του στίβου.

Τη διοργάνωση παρακολούθησε τόσο το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Τσώνης, όσο και ο τομεάρχης αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ