29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΑΟΚ – Λαμία: Πεντάρα με «κατηφόρα» στο δεύτερο ημίχρονο (videos)

ΠΑΟΚ – Λαμία: Πεντάρα με «κατηφόρα» στο δεύτερο ημίχρονο (videos)

Σε ένα “τρελό” παιχνίδι στην Τούμπα, η Λαμία ισοφάρισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Θεσσαλονικείς ξέσπασαν στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τελικά τη νίκη με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα του Παμπλο Γκαρσία βρήκε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο με Τζόλη και Σβαμπ, αλλά από δύο στημένες μπάλες, οι Λαμιώτες “απάντησαν” αμέσως με Αντέτζο και Μπεχαράνο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η είσοδος του Κρμέντσικ στο δεύτερο ημίχρονο όμως, έκανε πολύ πιο “απειλητικό” τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε τρία γκολ με τον Τσέχο, τον Ροντρίγκο κι ένα δεύτερο του Τζόλη, για να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Λαμίας.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, αφού “πίεσε” από την αρχή και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Θεοδωρόπουλο να μην αποκρούει καλά ένα σουτ του Ροντρίγκο και τον Τζόλη να παίρνει το “ριμπάουντ” για να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά σε κενή εστία.

 

Η Λαμία απάντησε αμέσως όμως, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 11′. Στην πρώτη τους αντεπίθεση στο ματς, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τον Αρουμπούλι στην “πλάτη” της άμυνας κι αυτός σούταρε εντυπωσιακά, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε “εκτίναξη” με το ένα χέρι. Από το κόρνερ όμως και μία πρώτη απόκρουση στην “καρδιά” της άμυνας των γηπεδούχων, ο Αντέτχο με φοβερό “βον πλανέ” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το “τρελό” ξεκίνημα στο ματς συνεχίστηκε όμως, αφού ο ΠΑΟΚ βρήκε στο 17′ και δεύτερο γκολ. Από ωραία ενέργεια του του Τζόλη από αριστερά, ο Ουάρντα έκανε… τσαφ στην προσπάθεια να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφθασε τελικά στον Σβαμπ, οποίος πλάσαρε εκπληκτικά για το 2-1

 

Οι Λαμιώτες είχαν πάντως ξανά μια άμεση απάντηση. Στο 24′, με γέμισμα από εκτέλεση φάουλ, ο Μπεχαράνο “πετάχτηκε” στο δεύτερο δοκάρι και με άψογη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια και το VAR ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση, για το 2-2 στο ματς.

 

Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε έτσι να βγει ξανά στην επίθεση και λίγο έλλειψε να πετύχει κατευθείαν κι ένα τρίτο γκολ. Ο Σβιντέρσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 30′, αλλά ο Βάτσιος είχε σφυρίξει νωρίτερα φάουλ του Σβαμπ στη φάση, πριν στρωθεί η μπάλα στον Πολωνό.

 

Ο ΠΑΟΚ έχασε μία καλή ευκαιρία και μένα φοβερό σουτ του Βιεϊρίνια στο 39′, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο “τρελό” ρυθμό και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 59′ από στημένη μπάλα. Ο Ουάρντα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

 

Η ομάδα του Πάμλπο Γκαρσία “απείλησε” και με ένα καλό σουτ του Σβιντέρσκι λίγο μετά, για να έρθει τελικά το τρίτο γκολ στο 68′. Από σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά, ο Κρμέντσικ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (είχε μόλις περάσει στη θέση του Πολωνού), την έστειλε με προβολή στο κάθετο δοκάρι και ο Τζόλης πήρε ξανά το “ριμπάουντ” και σκόραρε με σουτ αυτή τη φορά.

Ο Τσέχος επιθετικός ήταν αυτός που άλλαξε πάντως τις “ισορροπίες” του αγώνα, αφού στη συνέχεια έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Στο 79′ το απίθανο τακουνάκι του δεν μέτρησε ως γκολ, λόγω οφσάιντ, αλλά ο ίδιος σκόραρε τελικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

 

Προηγήθηκε όμως ένα εκπληκτικό γκολ από τον Ροντρίγκο, ο οποίος από πολύ δύσκολη γωνία κατάφερε να “κρεμάσει” τον Θεοδωρόπουλο και να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των “ασπρόμαυρων”.

 

Ο Κρμέντσικ “χτύπησε” έτσι στο 88′ με δικό του εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, μετά από πολύ όμορφη ενέργεια έξω από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 5-2 υπέρ του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ πήρε έτσι σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού η Λαμία χρειάζεται πια νίκη με τρία γκολ διαφορά στην έδρα της, για να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Λαμία

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια Ροντρίγκο Ίνγκασον Κρέσπο – Τσιγγάρας Σβαμπ (65’ Ελ Καντουρί) – Α. Ζίβκοβιτς (79’ Μουργκ) Τζόλης (90’+2’ Νινούα) Ουάρντα (79’ Καγκάβα) – Σφιντέρσκι (65’ Κρμέντσικ).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος – Σαραμαντάς Αντέτζο Βύντρα Προβυδάκης – Μπεχαράνο Γκούγκα (69’ Ασίγκμπα) – Ρόμανιτς (90’ Βλαχομήτρος) Πίτι (69’ Βασιλακάκης) Γκαζαριάν (90’ Τζέιμς) – Αραμπούλι.

 

 

 

 

To άρθρο ΠΑΟΚ – Λαμία: Πεντάρα με «κατηφόρα» στο δεύτερο ημίχρονο (videos) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ