25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι ελαιοπαραγωγοί της Λακωνίας στο Διοικητήριο Σπάρτης

Διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στη Σπάρτη, πραγματοποιούν την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης. Η κινητοποίηση, υλοποιεί, αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Το βασικό αίτημα είναι το ζήτημα με την ακαρπία και την έλλειψη παραγωγής ελαιολάδου. Διατυπώνεται αίτημα για αναπλήρωση εισοδήματος (200 ευρώ το στρέμμα). Την Πέμπτη, εκτός της Σπάρτης, παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο της Σπάρτης, θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης, 7 του μήνα.

Οι ελαιοπαραγωγοί, βάζουν και άλλα αιτήματα, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, η σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή, η στελέχωση των υπηρεσιών, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η προστασία της πρώτης κατοικίας, του χωραφιού και της στάνης.

Αναφέρονται και στο πρόβλημα με το δάκο και για το λόγο αυτό, ζητούν, άμεσες παρεμβάσεις (καταγραφή ζημιάς, αποζημίωση στο 100%, καθολικό πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου, στελέχωση των υπηρεσιών κ.ά.),

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ