20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρεμβάσεις από τα κινητά συνεργεία εμβολιασμού – Tην τρίτη δόση κάνει στις 12/10 ο πρωθυπουργός

Συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα και όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο πρωθυπουργός θα κάνει αύριο, την τρίτη, αναμνηστική, δόση εμβολίου, ενώ «ξεκινούν από αύριο επισκέψεις κινητών συνεργείων εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος -που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες- έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι».

Yπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει ο προαιρετικός εμβολιασμός με την τρίτη δόση όσους είναι άνω των 50 ετών, εφόσον έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Επίσης για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, υγειονομικούς, καθώς επίσης και για άτομα ανοσοκατεσταλμένα και οι διαμένοντες σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Προϋπόθεση να έχουν περάσει έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Η χορήγηση της 3ης δόσης του mRNA εμβολίου (Pfizer) πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και τέσσερις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση, γίνεται αφού συμπληρωθούν έξι μήνες από τις δύο δόσεις των εμβολίων ή το μονοδοσικό εμβόλιο.

Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, και αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία.

Η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.​

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας, ανακοινώνεται το πρόγραμμα εμβολιασμών από τις Κινητές Μονάδες.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ