15 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και της υπ. Παιδείας της Ελλάδας Ν. Κεραμέως η σημερινή ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Ν. Κεραμέως, αλλά και Ιεραρχών από το σύνολο των ορθοδόξων εκκλησιών πλην της Ρωσίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιου.

Η τελετή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, δίπλα από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Μετά την δοξολογία και την δέηση, ο Μακαριώτατος θα λάβει το αυτοκρατορικό σκήπτρο και θα ενδυθεί τον πορφυρούν μανδύα. Θα αναγνώσει στη συνέχεια τον ενθρονιστήριο του λόγο και θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις από εκπροσώπους εκκλησιών.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, στην τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, ενώ θα εκπροσωπηθούν επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος και το Παγκοσμιο Συμβουλίο Εκκλησιών.

Στην τελετή, τέλος, θα παραστούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Α. Δημητρίου και άλλοι εκπρόσωποι της κυπριακής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ