28 Ιουλίου 2021

Περισσότεροι από 1200 μαθητές επέστρεψαν στα νηπιαγωγεία, δημοτικά & γυμνάσια της Ευρυτανίας – Με self test 2 φορές την εβδομάδα

Στη δια ζώσης λειτουργία επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια σε όλη τη χώρα, ενώ στα θρανία κάθισαν ξανά και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Συνολικά περισσότερα από 1200 παιδιά, από νήπια μέχρι μαθητές της τελευταίας τάξης του γυμνασίου, ξεκινούν μαθήματα με φυσική παρουσία στην Ευρυτανία.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται πως τα self-tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. 

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Σημειώνεται ότι ανοίγουν από τις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Περισσότερα στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 12/5/21

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ