30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Περιφέρεια Στερεάς / Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για το σχολικό βοήθημα των 100 ευρώ μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!» – Οι δικαιούχοι

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί -σε συνεργασία με τη δομή «ΓΕΦΥΡΑ»- τη δράση «αρχή…ΖΩ!» για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Στόχος είναι η παροχή σχολικών ειδών αξίας εκατό (100) ευρώ εφάπαξ, μέσω κουπονιού αγορών (voucher) σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη Δημοτικού του σχολικού έτους 2022 – 2023, στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διαβιούν με εισόδημα κατώτερο του ορίου της φτώχειας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επισημαίνεται, ότι το όριο φτώχειας, προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2021, σε 5.251 ευρώ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά: α) 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών β) 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

«Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις της Δομής «ΓΕΦΥΡΑ» θα πραγματοποιηθεί και αυτή την σχολική χρονιά. Στόχος μας είναι η ομαλή και χωρίς κοινωνικές ανισότητες πρώτη επαφή των μικρών μας φίλων με το νέο τους σχολικό περιβάλλον, ώστε κανένα παιδί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να μην αισθάνεται αποκλεισμένο. Η δράση πραγματοποιείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές: «Καλή σχολική χρονιά!».

«Με το πρόγραμμα Αρχή…ζω για μια ακόμη σχολική χρονιά στηρίζουμε τους μαθητές της Ά τάξης των Δημοτικών μας Σχολείων και τις οικογένειές τους, τηρώντας εισοδηματικά κριτήρια», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2022. Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας (www.gefyra.com.gr) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (www.pste.gov.gr), αλλά και να απευθύνονται στο Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (Κεντρικό Δημαρχείο, οδός Εθν. Αντιστάσεως 1) στα τηλέφωνα 22373 52306 – 52304.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ