27 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Περιφέρεια / 250 ευρώ σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές, μέσω διατακτικών σίτισης – Οι προθεσμίες αιτήσεων

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «Γέφυρα» προχωρά στην ενίσχυση οικονομικά ασθενών προπτυχιακών πρωτοετών φοιτητών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «Γέφυρα» και με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, προχωρά στην υλοποίηση της δράσης «σπουδά…ΖΩ!». Αντικείμενο της δράσης είναι η εφάπαξ παροχή διατακτικών σίτισης αξίας 250 ευρώ σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, που είναι μέλη οικογενειών της Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα.

«Δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τη δομή “ΓΕΦΥΡΑ”, με στόχο την υλοποίηση σειράς δράσεων με κοινωνικό πρόσημο. Μία από τις σημαντικότερες, είναι η δράση «σπουδά…ΖΩ!», η οποία απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές, από την Στερεά Ελλάδα. »Παρεμβαίνουμε και στεκόμαστε στο πλευρό τους, στο ξεκίνημα της φοιτητικής τους ζωής. Ανακουφίζουμε έτσι τις οικογένειές τους και παροτρύνουμε τους νέους μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να συνεχίσουν τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Οι δηλώσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2022. Το γραφείο στο Καρπενήσι λειτουργεί στο Διοικητήριο της ΠΕ Ευρυτανίας, στο π. κεντρικό δημαρχείο (τηλ. 2237352306, 2237352304).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ