5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

ΠΕ Ευρυτανίας / Με 30.000 ευρώ επαναλειτουργούν τα συστήματα ενημέρωσης καιρικών συνθηκών στο οδικό δίκτυο Καρπενησίου

από την έντυπη έκδοση

Η Π.Ε. Ευρυτανίας έχει εγκαταστήσει πληροφοριακά συστήματα για την ενημέρωση καιρικών συνθηκών σε τέσσερα (4) σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Καρπενησίου. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες να γνωρίζουν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα σημεία, είτε για να επέμβουν (καθώς παρέχεται και φωτογραφικό υλικό), είτε για να συλλέξουν τα μετεωρολογικά στοιχεία.

Οι τέσσερις σταθμοί που έχουν εγκατασταθεί τα πληροφοριακά συστήματα για τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών είναι: Σταθμός Ράχη Τυμφρηστού, Σταθμός Μπαγασάκι, Σταθμός 58ο χλμ Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και Σταθμός 61ο χλμ Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί έχουν υποστεί διάφορες φθορές και μάλιστα οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους έχουν να λειτουργήσουν από το… 2019.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τελευταία δημόσια δεδομένα τα οποία έχουν συλλεχθεί είναι από την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019. Ωστόσο, η Περιφέρεια είχε αίτημα για επισκευή των συστημάτων από το 2018 με την απόφαση 12/2018.

Μετά από τεκμηριωμένο αίτημα του “Τμήματος Πληροφορικής” της ΠΕ Ευρυτανίας περί της αναγκαιότητας δαπάνης για την προμήθεια εξοπλισμού και εξαρτημάτων για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Ενημέρωσης Καιρικών Συνθηκών του Δευτερεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου της ΠΕ Ευρυτανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης.

Ειδικότερα εγκρίθηκε πίστωση συνολικού ύψους 29.999,99 ευρώ που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού και εξαρτημάτων για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Ενημέρωσης Καιρικών Συνθηκών. Η δαπάνη εντάσσεται στο ομώνυμο έργο του Τεχνικού Προγράμματος της ΠΕ Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ