5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ποδόσφαιρο / Η Ποταμιά νίκησε στο 92’ τον Αίολο (1-2) και κατέκτησε το 4ο κύπελλο της ιστορίας της (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με γκολ στο 92ο λεπτό, ο Α.Ο. Ποταμιάς νίκησε με σκορ 1-2 τον Αίολο και κατέκτησε το Κύπελλο Ευρυτανίας για τη σεζόν 2022-2023. Ο 31ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΕ διεξήχθη το απόγευμα (5μμ) της Τετάρτης, 10 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Ο Α.Σ. Αίολος, που πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι και με γκολ του Καρακούση στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ (1-0). Ο 24χρονος επιθετικός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών της Ποταμιάς, έλαβε την ασίστ του Παχή και με προβολή νίκησε τον Καραγκούνη.

Η Ποταμιά αντέδρασε και απάντησε γρήγορα, ισοφαρίζοντας στο 24’. Ο Καράμπελας εκμεταλλεύτηκε λάθος στα μετόπισθεν του Αιόλου και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-1). Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα των Φλωράκη-Γουλέτα έχασε σημαντική ευκαιρία για την ανατροπή, όταν σε σουτ του Γενιτσαρόπουλου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι δύο αντίπαλοι έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην προάσπιση των μετόπισθεν, με τον Αίολο να κερδίζει σταδιακά (μετά το 60’) την κατοχή και να προσπαθεί να φθάσει στο 2-1, δίχως αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, οι Μεγαλοχωρίτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τυχόν αντεπιθέσεις, ωστόσο έμελλε να φθάσουν στο γκολ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο 92’, ο Καράμπελας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αντώνης Λουβερδής έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας Καρανάσιος απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια, ωστόσο στην επαναφορά νικήθηκε από τον 25χρονο Λουβερδή.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας, που ήταν ακριβοδίκαιος, σφύριξε τη λήξη και έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο της Ποταμιάς, που έπειτα από τρία χρόνια επέστρεψε στους τίτλους, κατακτώντας το 4ο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου. Ο 31ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας ήταν μια γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου, με παράγοντες, τεχνικά επιτελεία και ποδοσφαιριστές να επιδεικνύουν αθλητικό πολιτισμό.

Με πρωτοβουλία της ΕΠΣΕ, ο τελικός μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Youtube, ενώ στις απονομές συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης. Το τρόπαιο έδωσε στον αρχηγό της Ποταμιάς, Βαγγέλη Αθανασόπουλο, ο Πρόεδρος της τοπικής ΕΠΣ, Γιώργος Παπαντζίμας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ