Ποδόσφαιρο / Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που είχε και τη στήριξη της ΕΠΣ Ευρυτανίας

O Θοδωρής Ζαγοράκης είναι πλέον, όπως αναμενόταν, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία, Κωνσταντίνος Νίκας, είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (27/3), εξελέγη με 66 ψήφους επί 68 εκλεκτόρων (απείχε η ΕΠΣ Σάμου), δηλαδή σχεδόν παμψηφεί. Τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας ψήφισε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη», είχε δηλώσει στα Ευρυτανικά Νέα (έντυπη έκδοση) ο Γιώργος Παπαντζίμας και χαρακτήριζε την εκλογή του ως «ευκαιρία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου». Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ένωσης, ο αρχηγός της Ελλάδας στο Euro 2004 διαθέτει τα φόντα και την προσωπικότητα να αλλάξει τις ισορροπίες στο άθλημα, με στόχευση στη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς και ο ίδιος ξεκίνησε από χαμηλά, για να φθάσει στην κορυφή χρόνια μετά.

Ο Γιώργος Παπαντζίμας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως θα εργαστεί για το καλό των μικρών, ερασιτεχνικών σωματείων ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες βιωσιμότητας, με την πανδημία να προκαλεί επιπλέον προβλήματα.

«Το ποδόσφαιρο είναι οι ερασιτεχνικές κατηγορίες, τα χωμάτινα γήπεδα που όλοι ξεκινήσαμε τα πρώτα μας ποδοσφαιρικά βήματα. Το ποδόσφαιρο είναι όλοι και όλες όσοι στηρίζουν τις ομάδες. Το ποδόσφαιρο είναι ο υγιής φίλαθλος που βρίσκει διέξοδο στην καθημερινότητά του μέσα απ’ την στρογγυλή θεά», είχε σημειώσει ο Θ. Ζαγοράκης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, επισημαίνοντας, επίσης, πως «με πλήρη σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας θα είναι οι φορείς των αλλαγών και οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας».

«Υπάρχει σχέδιο και διάθεση»

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ αμέσως μετά τα αποτελέσματα προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους στο ακέραιο. Από αύριο ξεκινά η προσπάθεια για την ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει και η διάθεση. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Καλώ όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συστρατευθούν μαζί μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί και μπορούμε και θέλουμε.Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Τα συγχαρητήρια του στον Θοδωρη Ζαγοράκη εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: «Ως αρχηγός οδήγησε την εθνική ομάδα στο έπος του Euro 2004, ως επικεφαλής καλείται τώρα να οδηγησει στην ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου μας με την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης. Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση». 

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά