1 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πολίτες που φροντίζουν αδέσποτα τίμησε ο Δήμος Ρόδου

Εθελοντές που ταΐζουν συστηματικά αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε διάφορες περιοχές του νησιού, συμμετέχουν σε διασώσεις και στηρίζουν δράσεις υπέρ των αδέσποτων τίμησε σήμερα, παγκόσμια ημέρα των ζώων, η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου, σε μια λιτή εκδήλωση στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου.

«Θελήσαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα για την πολύτιμη βοήθεια τους» δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κική Πάττα, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος να βελτιώσει τις συνθήκες στο κυνοκομείο, να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα, να προωθήσει τις υιοθεσίες αλλά και την διαδικασία των στειρώσεων. «Όποιος θέλει να αποκτήσει ένα σκυλί, ας δώσει μια ευκαιρία στα σκυλάκια του κυνοκομείου» είπε η κ. Πάττα.
Στο κυνοκομείο φιλοξενούνται πάνω από 300 σκυλιά και τα περισσότερα είναι κυνηγόσκυλα, που εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους, κυρίως σε περιοχές της Νότιας Ρόδου. «Στην πόλη τα αδέσποτα είναι ελάχιστα. Υπάρχει πρόβλημα στα χωριά κυρίως με τους κυνηγούς, που αφήνουν τα ζώα που δεν τους κάνουν. Δεν μπορεί το κυνοκομείο να ασχολείται αποκλειστικά με τα κυνηγόσκυλα, υπάρχουν και άλλα σκυλιά που έχουν ανάγκη» είπε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Γιούλα Διμέλλη, που κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν στην Αστυνομία κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου που αντιλαμβάνονται. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στο πλαίσιο της Φιλοζωικής λειτουργεί ομάδα εθελοντών που επισκέπτεται σχολεία, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο άνθρωπος στα ζώα και για την ανάγκη οι ιδιοκτήτες να στειρώνουν τα ζώα τους.
«Ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί ο πληθυσμός σκυλιών και γατιών είναι οι στειρώσεις» δήλωσε από την πλευρά της η κτηνίατρος του Δήμου Κατερίνα Βελώνη, προσθέτοντας ότι κάθε χρόνο κυρίως από εθελοντές κτηνιάτρους γίνονται περί τις 3.000 στειρώσεις γατιών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ