Πολιτική Προστασία Στερεάς: Καμία ζημιά από τον μεγάλο σεισμό σε περιοχές της Στερεάς – “Συστήνεται στους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (3/3). Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή καταστροφές σε περιοχές της Στερεάς, σημειώνεται, ωστόσο συστήνεται διαρκής επαγρύπνηση.

«Αισθητή σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας έγινε η σεισμική δόνηση, η οποία σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με τα  τελευταία στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε νέα δόνηση, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 7 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα», τονίζεται.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας και τον προϊστάμενο κ. Πολύζο Ζώη: «Δεν έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές στα διοικητικά μας όρια, αλλά παραμένουμε σε ετοιμότητα σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Συστήνεται στους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση,  να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας τους και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των σεισμολόγων και των αρμόδιων Φορέων,  μέχρι να ολοκληρωθεί η μετασεισμική ακολουθία και να αποκλιμακωθεί το φαινόμενο».

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά