18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Πολιτισμός και διαχείριση: ορισμοί, προκλήσεις & προοπτικές”. Την Κυριακή 3/4 στο Καρπενήσι η ημερίδα (πρόγραμμα, ομιλητές)

Η Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – ΕΣΔΙΑΠΟΚ (πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο), σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου και το Ελληνικό Σχολείο Προυσού, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και διαχείριση: Ορισμοί, προκλήσεις και προοπτικές στον νομό Ευρυτανίας», στις 3 Απριλίου 2022, ημέρα Κυριακή, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και ώρα 9.30 το πρωί.

Ο νομός Ευρυτανίας διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά του, αλλά και τον πλούτο των πολιτιστικών αγαθών με τα οποία κληροδότησαν οι κοινότητες την περιοχή ιστορικά. Από την ομορφιά και τη βιοποικιλότητα των βουνών της περιοχής μέχρι τα ιστορικά ιδρύματα, τις συλλογές, τα μουσεία αλλά και τα χνάρια της ανθρώπινης δραστηριότητας του παρελθόντος, η «προίκα» αυτή σήμερα παραμένει άγνωστη και ανεκμετάλλευτη σε κατοίκους και επισκέπτες. Ο τομέας της πολιτιστικής διαχείρισης μέσα από τη πληθώρα των εφαρμογών του προσφέρει ευκαιρίες ανάδειξης και αξιοποίησης του πλούτου αυτού με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο βασικών αρχών της Πολιτιστικής Διαχείρισης, η αποτίμηση των έως τώρα πρακτικών και συνθηκών και οι προκλήσεις που διαπιστώνονται στον τομέα. Επίσης, η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων των φορέων, επαγγελματιών και πολιτών που δραστηριοποιούνται και συμβάλλουν στο πεδίο του Πολιτισμού στην Ευρυτανία, με απώτερους στόχους τη βελτίωση των υπαρχόντων συνθηκών και την καλλιέργεια αποδοτικών συνεργειών για το μέλλον.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι εξής: Ιωάννης Δημητρίου, Γεωλόγος, μέλος Δ.Σ. ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, ερευνητής λαογραφίας, τ. Βοηθός Έφορος Ιματιοθήκης ΛτΕ ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ, Σοφία Ζαλοκώστα, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Καρπενησίου, Ηλιάνα Ζιώγα, Μουσειολόγος, Λεωνή Π. Θανασούλα, Ιστορικός – Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μανώλης Κοπανάκης, Προϊστάμενος Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καρπενησίου, Μάρω Μάγουλα, Ευαγγελία Πελεντρίδου, Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς | Ιδρύτριες πeripatos, Αθανάσιος-Φοίβος Μπέρδος, Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (MSc, MBA, MA), Νότα Πάντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών, Βούλα Σούκη, Εθελόντρια Μουσείου Παλαιάς Βίνιανης, Λάουρα Ταπίνι, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων – Συντονίστρια της diadrasis, Σμαράγδα Τουλούπα, Ξεναγός.

Τέλος, οι πολιτιστικοί φορείς καλούνται να συμμετάσχουν με ανάρτηση πόστερ το οποίο θα παρουσιάζει την ταυτότητα και τις δραστηριότητες του φορέα ή της ομάδας που εκπροσωπούν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], τηλ. 6974803660 και 6908456917.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ