13 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πομπηία: Ανακαλύφθηκε δωμάτιο σκλάβων άριστα διατηρημένο – Στο φως στοιχεία της ζωής του

Ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιούσαν σκλάβοι, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στην Πομπηία και συγκεκριμένα μέσα σε μια έπαυλη, λίγο έξω από την αρχαία πόλη, το οποίο έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία.

Μέσα στο δωμάτιο 16 τ.μ. της έπαυλης στην Πομπηία, ανακαλύφθηκαν τρία ξύλινα κρεβάτια και μια σειρά αντικειμένων, όπως αμφορείς, κεραμικές κανάτες και ένα δοχείο νυκτός, φανερώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης μιας κοινωνικής τάξης, διαφορετικής από αυτές που υπήρχαν τότε.

Στην Πομπηία, οι σκλάβοι θεωρούνταν ιδιοκτησία και δεν είχαν καμία νομική ατομικότητα, με τον υπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας Ντάριο Φραντσεσκίνι, να δηλώνει: «Αυτή η νέα σημαντική ανακάλυψη εμπλουτίζει την κατανόησή μας για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της αρχαίας Πομπηίας, ιδιαιτέρως για μια κοινωνική τάξη για την οποία λίγα είναι γνωστά».

Δύο από τα κρεβάτια ήταν μήκους 1,70 μέτρων και το τρίτο ήταν μήκους 1,40 μέτρων, γεγονός που φαίνεται να αποδεικνύει ότι στο συγκεκριμένο δωμάτιο ζούσε μια μικρή οικογένεια. Ακόμη, το δωμάτιο είχε ένα μικρό παράθυρο ψηλά στον τοίχο. Πιθανότατα, το εν λόγω δωμάτιο ήταν και αποθηκευτικός χώρος, καθώς βρέθηκαν αμφορείς τοποθετημένοι στις γωνίες του.

Η ανακάλυψη αυτή, έγινε κοντά στην περιοχή που βρέθηκε ένα τελετουργικό άρμα κοντά στους στάβλους μιας αρχαίας βίλας στη Τσίβιτα Τζουλιάνα, σε απόσταση 700 μέτρων βόρεια των τειχών της αρχαίας Πομπηίας.

Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Πομπηία: Ανακαλύφθηκε δωμάτιο σκλάβων άριστα διατηρημένο – Στο φως στοιχεία της ζωής του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ