29 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρεμιέρα στην Αθήνα της ταινίας «Γυναίκες Μαχήτριες – Η Τριπλή Απελευθέρωση» του Λ. Βαρδαρού

Στην Αθήνα, μετά το 24ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, θα προβάλλεται η ταινία «Γυναίκες Μαχήτριες – Η Τριπλή Απελευθέρωση» του Ικάριου σκηνοθέτη Λεωνίδα Βαρδαρού, καθημερινά στις 8 μ.μ. από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως την Τετάρτη 6 Απριλίου στον κινηματογράφο Τριανόν (Πατησίων & Κοδριγκτώνος).“Οι γυναίκες στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του 20ού αιώνα, στη μάχη της επιβίωσης, στον δρόμο της φυλακής, της εξορίας και του εκτελεστικού αποσπάσματος. Τιμωρημένες για τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, για τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές, για τον αγώνα τους για εθνική ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
Το ντοκιμαντέρ αυτό μιλάει από την πλευρά της “ανεπίσημης” ιστορίας του τόπου μας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, μέσα από τις ζωές 22 γυναικών.

Οι συνεντεύξεις είναι τραβηγμένες, με πολύ προσωπική δουλειά, σε βάθος 3 δεκαετιών και με αφετηρία εξιστόρησης τον μεσοπόλεμο, τους αγώνες των γυναικών στα εργοστάσια, αλλά και μέσα στα αστικά σπίτια της εποχής ως υπηρέτριες και φτάνει μέχρι τις διώξεις μετά το τέλος του εμφυλίου. Τέλος, το πλαίσιο της εποχής συμπληρώνεται από τις ιστορικούς Τασούλα Βερβενιώτη και Λη Σαράφη”.
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός
Σενάριο: Λεωνίδας Βαρδαρός
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφώντας Βαρδαρός
Μοντάζ: Αγγελική Χατζή
Ήχος: Ανδρέας Γκόβας
Μουσική: Μιχάλης Γούτης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ