14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προφυλακίζονται ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης

Προφυλακίζονται οι δύο από τους δέκα κατηγορούμενους του κυκλώματος με πειρατικά λογισμικά συνδρομητικής τηλεόρασης.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, σε κάποιους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Πάνω από 25 εκατομμύρια τα κέρδη

Το κέρδος της συμμορίας υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η οργάνωση διέθετε παράνομο λογισμικό και προμήθευε με δικούς του αποκωδικοποιητές τους πελάτες του. “Έσπαγε” τις συνδρομητικές πλατφόρμες και αναμετέδιδε παράνομα τηλεοπτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 13.000 άτομα βρίσκονται στο πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα, ενώ η ζημιά στις τρεις συνδρομητικές εταιρείες ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς δρούσαν

Το πρωί της Πέμπτης έγιναν 10 συλλήψεις σε Αθήνα και Πάτρα, ενώ αναζητούνται δέκα ακόμη συνεργοί τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 42χρονος αρχηγός, ο υπαρχηγός, ο ταμίας, οι ενδιάμεσοι πωλητές και όλα τα ηγετικά στελέχη. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, ο αρχηγός ταξίδευε τουλάχιστον μία φορά το μήνα στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Κύπρο και εκεί μετέφερε το “μαύρο χρήμα”.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξέπλεναν το “μαύρο χρήμα” μέσω της αγοράς ακινήτων, της ίδρυσης ατομικών εταιρειών και μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ