Πρόστιμο 5.000€ σε γυμναστήριο του Καρπενησίου, “καμπάνες” και σε αθλούμενους. Καταγγελίες δέχεται η αστυνομία

(φωτογραφία αρχείου)

“Βαρύ” πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στο Καρπενήσι, καθώς μετά από έλεγχο της αστυνομίας, το απόγευμα της Τετάρτης 10/2, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε λειτουργία, παρά τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς της covid-19. Πρόστιμα 300 ευρώ βεβαιώθηκαν και σε δύο αθλούμενους, που βρέθηκαν στον χώρο του γυμναστηρίου.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που δέχεται η Αστυνομία για καταστήματα που λειτουργούν υπό… άλλη ιδιότητα, κυρίως στην περιοχή του δήμου Αγράφων. Ενδεικτικά, έχει καταγγελθεί ότι σε χώρο πίσω από επιχείρηση mini market, έχει στηθεί… άτυπο, παράνομο καφενείο, με την αστυνομία να εξετάζει τις σχετικές καταγγελίες. Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε καταστήματα εστίασης σε χωριά, που παρά την απαγόρευση λειτουργούσαν για καθήμενους πελάτες.

Η ψευδαίσθηση της ασφάλειας που πρόσφεραν τα μηδενικά (μέχρι πρότινος) κρούσματα του τελευταίου 2μήνου στην Ευρυτανία, δεν θα πρέπει να οδηγεί σε ασυδοσία και μη εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν, καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί -δυστυχώς με τρόπο οδυνηρό- ο ιός “εκμεταλλεύεται” και την παραμικρή χαλάρωση. Η περίπτωση του Ραπτόπουλου, που είχε τεθεί σε καθεστώς “σκληρού” λοκντάουν λόγω διασποράς του κορονοϊού, είναι χαρακτηριστική. Στην Ευρυτανία, του γερασμένου πληθυσμού, η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι κομβικής σημασίας ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της πανδημίας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Πρόστιμα για μετακινήσεις

Παράλληλα, τις τοπικές αστυνομικές αρχές απασχολούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ιδιωτών, που εν μέσω λοκντάουν επιλέγουν να κάνουν… τουρισμό (!). Πρόσφατα, δύο ζευγάρια εξ Αθηνών, με δύο ΙΧ οχήματα, “έσπασαν” την απαγόρευση και ήρθαν για… βόλτα στο Καρπενήσι. Συνελήφθησαν, όμως, από την αστυνομία και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα εκ του νόμου αυστηρότατα πρόστιμα. Διέμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μεγάλο Χωριό και στους αστυνομικούς είπαν ότι θα παραλάμβαναν ένα αδέσποτο ζώο (!).

Η κυβέρνηση απαγορεύει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα ξενοδοχεία όμως παραμένουν… ανοιχτά (!). Και φαίνεται ότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της: Μόλις πριν λίγες ημέρες, σε μπλόκο στο τούνελ, επιβλήθηκαν και πάλι για άσκοπη μετακίνηση τρία πρόστιμα, σε ένα αυτοκίνητο που κινείτο με κατεύθυνση την Ευρυτανία από την περιοχή της Φθιώτιδας. Οι αστυνομικοί ακολουθούσαν τυπικό έλεγχο για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Στα χέρια τους, όμως, έπεσε και ένας ακόμη άντρας, ο οποίος μετακινήθηκε στο Καρπενήσι για προσωπική του υπόθεση, αλλά βρέθηκε να έχει καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του για απλήρωτες επιταγές…

Έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται, εξάλλου, σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.593 έλεγχοι, από τους οποίους οι 5.173 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.468 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις.

Εξ αυτών, οι 1.171 παραβάσεις αφορούσαν λόγους μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ· 102 σχετικά πρόστιμα επιβλήθηκαν στη Στερεά Ελλάδα. Οι 279 παραβάσεις σχετίζονταν με μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ (23 στη Στερεά).

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά