5 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Πρώτη και τέταρτη θέση για τους Έλληνες ελεύθερους σκοπευτές ειδικού πολέμου σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Την πρώτη και την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 36 ομάδες από 18 χώρες κατέλαβαν οι δυο ομάδες (ζεύγη) ελευθέρων σκοπευτών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου που συμμετείχαν στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022», που πραγματοποιήθηκε από 1-11 Αυγούστου στο Hohenfels της Γερμανίας και διοργανώθηκε από το Joint Multinational Readiness Center (JMRC) της 7th Army Training Command των ΗΠΑ.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και συμμετείχαν σκοπευτές από τη Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι σκοπός του ήταν η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ομάδων Ελεύθερων Σκοπευτών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και της διαλειτουργικότητας τους.

Οι διαγωνιζόμενοι πήραν μέρος στις εξής δραστηριότητες:

Εκτέλεση βολών με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή κατά σταθερών και κινητών στόχων, ημέρα και νύχτα, σε γνωστές και άγνωστες αποστάσεις και σε συνδυασμό με σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας.
Εκτέλεση βολών με πιστόλι από διαφορετικές θέσεις και υπό ρεαλιστικές συνθήκες
Αθέατη προσέγγιση του στόχου και εκτέλεσης βολής άνευ εντοπισμού της θέσης των Ελεύθερων Σκοπευτών από τον αντίπαλο
Τοπογραφίας, προσανατολισμού και τήρησης κατευθύνσεως με πλήρη εξοπλισμό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy