7 Δεκεμβρίου 2021

Πόσοι εργαζόμενοι στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει; Στοιχεία της ΚΕΔΕ για όλη την Ελλάδα (πίνακες)

Ελαφρώς χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο είναι τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης (ή νόσησης) μεταξύ του προσωπικού των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους σε όλη την επικράτεια, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 ( ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test.

Στον Δήμο Καρπενησίου, σε σύνολο 217 υπηρετούντων, έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει οι 148 (ποσοστό 68%)· σε rapid test, δύο φορές -πλέον- την εβδομάδα, υποχρεούνται 69 άτομα.

Στον Δήμο Αγράφων, έχει εμβολιαστεί το 65% των εργαζομένων (84 από τους 129), ενώ με βεβαίωση αρνητικού τεστ προσέρχονται στην εργασία τους 45 άτομα.

Με βάση τα στοιχεία της ΚΕΔΕ, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%. Σε 125 είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50% .

Στον Δ. Λαμιέων έχει εμβολιαστεί το 76% του προσωπικού, στον Δ. Μακρακώμης το 62%, στον Δ. Αγρινίου το 73%, στην Καρδίτσα το 67%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Παπαστεργίου: «Είμαι ικανοποιημένος…»

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ικανοποιημένος από την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους μας, απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών. Σχεδόν το 70% έχει ήδη εμβολιασθεί ή νοσήσει και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα τα πάμε ακόμη καλύτερα.

Με λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και ενημέρωση, ώστε να πειστούν και όσοι εργαζόμενοί μας δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιασθεί για τα οφέλη του εμβολιασμού,  είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την υγεία του συνόλου σχεδόν του προσωπικού μας. Στη μάχη με τον covid τους χρειαζόμαστε όλους υγιείς, στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ