5 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Πώς “είδαν” στην Τουρκία τη συνέντευξη Ζελένσκι στην ΕΡΤ – Ενόχληση για τα “δυο μέτρα και σταθμά” της Άγκυρας

Ευρεία κάλυψη έχει σήμερα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελένσκι. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε συγκεκριμένα σημεία της συνέντευξης όπου ο πρόεδρος Ζελένσκι επισημαίνει ότι η Τουρκία στηρίζει μεν την Ουκρανία κάνοντας σημαντικά βήματα, αλλά παράλληλα ετοιμάζει τουριστικά πακέτα για τους Ρώσους. Το ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί ότι αυτό δεν είναι σωστό και “αποτελεί μια στάση δυο μέτρων και δυο σταθμών της Τουρκίας”, σχολιάζεται αρνητικά από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε Ζελένσκι στην ΕΡΤ: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσει η Ουκρανία» – Τι είπε για το βίντεο στην ελληνική βουλή

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Yunan basınından ERT’ye konuştu:
Türkiye bir yandan Ukrayna’yı önemli adımlarla desteklerken diğer taraftan Ruslar için turizm paketleri hazırlıyor
Bu şekilde olmaz. Bu bir çifte standart ve adil değil
Bizimle misiniz değil misiniz? pic.twitter.com/hUAKhVIdKz

— Türk Haber Ajansı (@TurkHaberAjansi) May 2, 2022

Η μόνη επίσημη αντίδραση ήρθε εκ μέρους του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη δήλωση Ζελένσκι, είπε θα ήταν καλύτερο ο πρόεδρος Ζελένσκι να εμπιστεύεται περισσότερο την Τουρκία παρά την Ελλάδα.

Επιθυμία Ερντογάν να φέρει Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, πρώτη ημέρα σήμερα της αργίας του Μπαϊραμιού για το Ισλάμ και ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε την πρωινή προσευχή στο Τζαμί Τσάμλιτζα κοντά στην ιδιωτική του κατοικία στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Στην έξοδο τον περίμεναν δημοσιογράφοι που τον ρώτησαν για τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και μάλιστα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Γ του ΟΗΕ, Γκουτέρες. Ο Tούρκος πρόεδρος φάνηκε να έχει πολλές ελπίδες ότι αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις, και ότι υπάρχει πιθανότητα να φέρει τους δυο ηγέτες Πούτιν και Ζελένσκι, στην Τουρκία για την επίλυση της κρίσης. Ή στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα είπε, ο τόπος της λύσης είναι η Τουρκία είπε.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ