16 Μαΐου 2022

Π.Ε. Μαγνησίας- Σποράδων: Σύσκεψη για επικαιροποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας

Επικαιροποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 23-2-2023, οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στις 20-01-2022, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, εν αναμονή των έντονων καιρικών φαινόμενων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, κατά την οποία επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα, το προσωπικό και με την ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το επικείμενο έντονο φαινόμενο της χιονόπτωσης και του παγετού. Η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας,  προκειμένου να διευθετηθεί η στάθμευση οχημάτων εντός οικισμών (Πορταριά, Μακρινίτσα, Άγιος Γεώργιος, Πινακάτες, Μηλιές) που διέρχονται οι εθνικές και επαρχιακές οδοί γα να διευκολυνθεί το έργο των μηχανημάτων.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του επερχόμενου χιονιά.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ