5 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Π. Στάνο για Ουγγαρία: Εναπόκειται στα κράτη-μέλη να αποφασίζουν ποιους θα συναντούν, αλλά αυτή την περίοδο δεν έχει νόημα να υπάρχει δέσμευση με την Ρωσία

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Αυτή την περίοδο δεν έχει νόημα να υπάρχει δέσμευση σε επίπεδο ΕΕ ή διμερώς με την Μόσχα, παρότι κάθε κράτος-μέλος μπορεί να αποφασίσει σχετικά με το ποιους θα συναντά και ποιους όχι ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με την συνάντηση του Ούγγρου Υπουργού Εξωτερικών Πίτερ Σινζάρτο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στάνο σημείωσε ότι «σε ό,τι έχει σχέση με τις διμερείς επαφές και δεσμεύσεις, είναι ευθύνη και εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος να αποφασίσει ποιον συναντά και ποιον όχι. Μπορώ να υπενθυμίσω ότι στην ΕΕ, υπάρχει η αντίληψη ότι σε αυτή την περίοδο δεν έχει νόημα να υπάρχει δέσμευση με την Ρωσία σε επίπεδο ΕΕ ή διμερώς με τους Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, διότι αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο των πρόσφατων βημάτων κλιμάκωσης από τον Πούτιν, ο οποίος έδειξε πολύ ξεκάθαρα, σε όλη τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και κάθε κράτους-μέλους ότι δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, αλλά ενδιαφέρεται να κλιμακώσει περισσότερο αυτόν τον παράνομο πόλεμο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy