Ρέιντερς: Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντι στην Τουρκία

Ρέιντερς: Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντι στην Τουρκία

«Σκληροί» απέναντι στην Τουρκία και στην Ρωσία σε ότι αφορά το κράτος δικαίου πρέπει να είναι οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τον επίτροπο Δικαιοσύνης της Κομισιόν, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «πρέπει να εξηγήσουμε ότι στην ΕΕ εργαζόμαστε για να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου. Αυτό που είναι δυνατόν είναι να είμαστε σκληροί στο μήνυμα προς τη Ρωσία και την Τουρκία».

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο κράτος δικαίου για τα θεμελιώδη δικαιώματα. Στη Ρωσία υπάρχει αίτημα για απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης του κυρίου Ναβάλνι. Δεν είναι φυσικό να υπάρχει τέτοια κατάσταση και τέτοιου είδους αντιδράσεις απέναντι στις διαδηλώσεις στη Ρωσία» συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα ότι «τώρα είναι δυνατόν η ΕΕ να το κάνει (να δώσει το παράδειγμα) με ορισμένους εταίρους. Εννοώ τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ γιατί ξέρετε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζητεί επίσης πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου».

click4more: Η Singapore Airlines ξεκίνησε πτήσεις με εμβολιασμένο όλο το πλήρωμα

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα προχωρά στον τομέα της ψηφιοποίησης στη Δικαιοσύνη.

«Είναι ξεκάθαρο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επένδυση στα ψηφιακά εργαλεία στο σύστημα της Δικαιοσύνης σε όλα τα κράτη μέλη» ανέφερε ο Ντιντιέ Ρέιντερς και προσέθεσε: «ζητήσαμε από όλα τα κράτη μέλη να έρθουν με κάποια επένδυση στον τομέα της Δικαιοσύνης και είμαι χαρούμενος που η Ελλάδα προχώρησε με αυτό». Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη σημείωσε ότι «στην Ελλάδα είναι γεγονός έχουμε μία πρόταση για μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη. Τώρα είμαστε στη φάση της ανάλυσης της κατάστασης και ελπίζω ότι στο πρώτο μέρος του χρόνου θα είναι πιθανό να δοθεί μία απάντηση και να αποδεσμευτούν τα χρήματα το 2021».

 

 

 

To άρθρο Ρέιντερς: Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντι στην Τουρκία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά