24 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη Νότια Κορέα – Επιταχύνεται ο εμβολιασμός, αναστέλλονται πτήσεις

Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη Νότια Κορέα – Επιταχύνεται ο εμβολιασμός, αναστέλλονται πτήσεις

Στη Νότια Κορέα υπέκυψαν σαράντα ασθενείς με την COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν πάλι το όριο των χιλίων και τη χώρα να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας. Οι μεγαλύτερες εστίες εντοπίζονται σε γηροκομεία και μια φυλακή στη Σεούλ, την πρωτεύουσα, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός.

Οι 40 θάνατοι, αριθμός χωρίς προηγούμενο, αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 859 νεκρούς ως εδώ. Τα 1.046 νέα κρούσματα, τα 1.030 από οποία οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση με τα μισά στη Σεούλ, αύξησαν το σύνολο των μολύνσεων σε 58.725, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) της Νότιας Κορέας.

Η κυβέρνηση υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς διαγνώστηκαν 3 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό. Σήμερα έκανε γνωστό ότι θα υπογράψει συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Moderna για την αγορά επαρκούς αριθμού δόσεων εμβολίων για να ανοσοποιηθούν 20 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Click4more: Ρωσία: Υπερτριπλάσιοι οι θάνατοι από κορονοϊό σε σχέση με τα επίστημα στοιχεία! Το ομολόγησε η κυβέρνηση

Στο μεταξύ τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε φυλακή της Σεούλ έφθασαν τα 757.

Η συνεχιζόμενη έξαρση των μολύνσεων έχει φέρει τη χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων, καθώς μειώνονται δραματικά οι διαθέσιμες κλίνες και οι θέσεις με μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 330, από 295 την προηγουμένη.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν ανακοίνωσε ότι θα ανασταλούν οι πτήσεις από το Λονδίνο στην Ιντσόν ως την 7η Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική θα υποχρεούνται στο εξής να έχουν μαζί τους βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση παρότι πιέζεται, δεν επιβάλλει lockdown σε εθνικό επίπεδο, φοβούμενη ότι η νοτιοκορεάτικη οικονομία θα παραλύσει. Έχουν επιβληθεί σε τοπικό επίπεδο πάντως αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Σεούλ, στην επαρχία Κιόνγκι και στην πόλη Ιντσόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στη Νότια Κορέα – Επιταχύνεται ο εμβολιασμός, αναστέλλονται πτήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ