18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ευρυτανία. Ανακοινώθηκαν 15 νέες μολύνσεις / 48 κρούσματα σε δέκα ημέρες

Σε 3.316 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των τριών χιλιάδων περιστατικών. Κατά το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 50 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θυμάτων να ανέρχεται σε 959. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ανέρχονται σε 310.

Τα περισσότερα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε σήμερα η Ευρυτανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ανακοινώθηκαν 15 νέες μολύνσεις covid-19, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποια από τα κρούσματα αφορούν οικογένειες (αντρόγυνα) στο Καρπενήσι, ενώ θετικό ανιχνεύθηκε και ένα παιδί που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της πόλης. Μολύνσεις εντοπίζονται και σε χωριό του πρ. δήμου Ποταμιάς. Ήδη, η διαδικασία της ιχνηλάτησης έχει ξεκινήσει προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα, εκτός από τα κρούσματα, και οι στενές επαφές τους, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά.

Από τις αρχές του μήνα μέχρι και σήμερα, η Ευρυτανία καταγράφει αλματώδη αύξηση νέων περιστατικών κορονοϊού και μόνο το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου, τα περιστατικά ανέρχονται σε 36 (14+7+15). Από τις 2 έως τις 12/11, οι νέες μολύνσεις είναι 48. Στην αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, η Ευρυτανία βρίσκεται πλέον στη λίστα των 20 πιο επιβαρυμένων περιφερειακών ενοτήτων σε επίπεδο επικράτειας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ