2 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ρύθμιση-εμπαιγμός για τους συμβασιούχους υγειονομικούς” – Επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων σε δομές της Ευρυτανίας

Επιστολή εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας και Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητούν οι υγειονομικοί της Ευρυτανίας. Σε επιστολή διαμαρτυρίας, ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας και Κέντρο Ψυχικής Υγείας περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Υγεία και ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών “…εάν δεν θέλετε ο τελευταίος υγειονομικός να κλείσει τη πόρτα του ΕΣΥ”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Τα νοσοκομεία έχουν 40.000 οργανικές θέσεις κενές και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπηρετούν πολλά χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων, πολέμησαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας με 15 εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό και υπήρξε δέσμευση του ιδίου του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση τους.

Έχουμε τσουνάμι παραιτήσεων υγειονομικών. Φέτος είμαστε 3.000 λιγότεροι από πέρυσι στα νοσοκομεία, έκλεισαν 100 κλίνες ΜΕΘ, τρία και πλέον χρόνια λίστα αναμονής για χειρουργείο, ράντζα, ταλαιπωρία στα επείγοντα, νοσοκομεία της περιφέρειας που έχουν μετατραπεί σε κέντρα υγείας και διακομίζουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.

Αντί λοιπόν να προωθήσει η κυβέρνηση σε συμφωνία με όλα τα κόμματα προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια που προβάλλονται, την απ’ ευθείας μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάτι που βοηθάει και το ΕΣΥ αφού αποφεύγονται πολλές παραιτήσεις και ανακύκλωση του ιδίου προσωπικού σε μελλοντικές προκηρύξεις μονίμων, έχουμε τον εμπαιγμό για άλλη μια φορά που θα οδηγήσει σε μαζικές αποχωρήσεις συμβασιούχων υγειονομικών και την οριστική εγκατάσταση των εργολάβων στα νοσοκομεία αφού πολλά νοσοκομεία τέλος του χρόνου ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς και ήδη ειδοποίησαν τους συμβασιούχους ότι απολύονται.

Η κυβέρνηση δια μέσου του υφυπουργού οικονομικών κ. Πετραλιά, δια μέσου όλων των υπουργών και υφυπουργών υγείας μας ανακοίνωσαν την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων που λήγουν τέλος του χρόνου για ένα έτος, την εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία με παύση των διαγωνισμών. Εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο δημόσιο.

Τι δεσμεύτηκε και τι περιμέναμε εμείς από τη κυβέρνηση;

Νομοθετική ρύθμιση ανανέωσης των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων για ένα έτος.

Νομοθετική ρύθμιση που θα δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία να προσλαμβάνουν συμβασιούχους εργαζόμενους στη καθαριότητα, φύλαξη εστίαση οι συμβάσεις των οποίων έχουν κριθεί συνταγματικές από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διορθώστε το σχέδιο νόμου εάν δεν θέλετε ο τελευταίος υγειονομικός να κλείσει τη πόρτα του ΕΣΥ».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ