23 Ιουνίου 2021

Σάλος στη Λάρισα με καταγγελία για αστυνομική βία κατά 13χρονου μαθητή – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Σάλος στη Λάρισα με καταγγελία για αστυνομική βία κατά 13χρονου μαθητή – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Περιστατικό ξυλοδαρμού 13χρονου μαθητή στη Λάρισα από αστυνομικούς διερευνά η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε πάρκο της πόλης.

Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικές παρατάξεις στη Λάρισα, καθώς, επίσης, οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά, την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, τρία κορίτσια και δύο αγόρια κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, αναφέρει το onlarissa.gr και προσθέτει:

Ξαφνικά μία ομάδα αστυνομικών – χωρίς διακριτικά – τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις. Οι ανήλικοι νόμισαν ότι οι άλλοι ήταν κλέφτες, έβαλαν τις φωνές, ενώ ένα από τα παιδιά προσπάθησε να φύγει από το σημείο.

«Άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι», αναφέρουν εκπαιδευτικές παρατάξεις και καλούν την ΕΛΜΕ Λάρισας «να πάρει θέση και μαζί με όλα τα σωματεία σε όλη τη χώρα να ορθώσουν ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης των παιδιών μας».

Λάρισα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ για το περιστατικό σημειώνει τα εξής: «Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30ή Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος. Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας: Οργή στην τοπική κοινωνία 

«Αλγεινή εντύπωση και οργή στην τοπική κοινωνία της Λάρισας προκαλούν οι καταγγελίες γονέα μαθητή Γυμνασίου, ότι ο γιος του, όπως και άλλοι συνομήλικοί του που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, υπέστησαν το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, αστυνομική βία από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 13χρονου μαθητή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας και επισημαίνει:

Φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης, εναντίον οποιουδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο εναντίον ανήλικων μαθητών, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία της πόλης.

Οι εξηγήσεις που φέρεται μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο ότι έδωσαν οι αστυνομικοί στον καταγγέλλοντα γονέα δεν πείθουν κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία όσων αστυνομικών υπερέβησαν τα όρια, οδηγώντας στην τρομοκράτηση μικρών μαθητών και τον τραυματισμό ενός από αυτούς».

To άρθρο Σάλος στη Λάρισα με καταγγελία για αστυνομική βία κατά 13χρονου μαθητή – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά