3 Ιουλίου 2022

Σάμος: Διοργανώνει αντιπολεμικό διήμερο η πανσαμιακή επιτροπή για την ειρήνη

Αντιπολεμικό διήμερο διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Μάη θα γίνει η καθιερωμένη πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από τη δομή μεταναστών στη Ζερβού και θα τερματίσει στη Πλατεία Πυθαγόρα όπου θα γίνει αντιπολεμική συγκέντρωση. Θα συμμετέχουν και Τούρκοι συναγωνιστές της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης μετά από δύο χρόνια που εξαιτίας του κορονοιού δεν υπήρχαν δρομολόγια από τη γειτονική χώρα.

Την Κυριακή 29 Μάη στο Καρλόβασι θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή και δραστήριου μέλους του κινήματος Ειρήνης Δημήτρη Μαυρατζώτη με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατό του, με εκκίνηση από την κεντρική πλ. Καρλοβάσου (πλ. Βαλασκατζή), στις 9 το πρωί και τερματισμό στο ίδιο σημείο.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη σε σχετική ανακοίνωση για το αντιπολεμικό διήμερο αναφέρει:

• Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

• Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς και τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

• Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και οπλισμού εκτός συνόρων και το κλείσιμο όλων των Αμερικανονατοϊκών βάσεων.

• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξή μας στους πρόσφυγες και μετανάστες θύματα του ιμπεριαλισμού από όπου κι’ αν προέρχονται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ