9 Αυγούστου 2022

Σάμος: Προβληματίζει τον ιατρικό σύλλογο η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Συνεχής και αυξανόμενη είναι η καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού της Σάμου με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον ιατρικό Σύλλογο Σάμου στη σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, την τήρηση αποστάσεων και την εμβολιαστική κάλυψη κυρίως των ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση προτείνουν οι ευάλωτες ομάδες πολιτών να φορούν μάσκα FFP2 σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο καθώς και σε ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολλών ανθρώπων. Να τηρούν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από τους υπόλοιπους ανθρώπους και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους εφόσον έχουμε κόπωση, πονοκέφαλο, πυρετό, βήχα, πόνους στο σώμα πρόσφατης έναρξης, διάρροια, ανεξήγητα εξανθήματα ιδιαίτερα στα πόδια, διαταραχές όσφρησης και γεύσης. Σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα ενώ στους ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει τρεις δόσεις εμβολίου συστήνουν να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να τους ενημερώσει εάν χρειάζονται τέταρτη δόση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy