3 Ιουλίου 2022

Σάμος: Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στην κλειστή ελεγχόμενη δομή της Σάμου

Στο πρόβλημα υδροδότησης που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή εστιάζει η ανακοίνωση της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη.

Διαμαρτύρεται για τις συνθήκες εγκλεισμού, όπως αναφέρει, των μεταναστών στη δομή «που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες ύδρευσης και καθαριότητας των παράνομα κρατούμενων προσφύγων».

«Αποδεικνύεται ότι η «φαραωνικού» τύπου ευρωενωσιακή φυλακή, – προδιαγραφών στρατοπέδου ΝΑΤΟ – που κατασκευάστηκε στο νησί μας , Το γεγονός της έλλειψης νερού είναι μόνο ένα από τα κομμάτια του απάνθρωπου πάζλ που περιέχει μεταξύ άλλων , παράνομες επαναπροωθήσεις με κίνδυνο για τη ζωή των προσφύγων, δικαστικές διώξεις, απελάσεις, παράνομο εγκλεισμό τους στα «Γκουαντάναμο» των νησιών μας και στυγνή εκμετάλλευση με την μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία» αναφέρουν τα μέλη της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη.

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των πολέμων, καταγγέλλουν τις πρακτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης και απαιτούν άμεσα να αποκατασταθεί η ύδρευση του «στρατοπέδου».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ