14 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σαν Φρανσίσκο: Με τη συμμετοχή 3000 Ομογενών το 47ο Ελληνικό Φεστιβάλ

Το μεγαλύτερο μουσικό και χορευτικό φεστιβάλ των ΗΠΑ, το Greek Orthodox Folk Dance & Choral Festival, διοργανώθηκε και φέτος για 47η χρονιά από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, με τη συμμετοχή 3.000 Ελλήνων της Διασποράς από τις Δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 3.000 Έλληνες των δυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ απέδειξαν πως οι νεότερες γενιές των ομογενών κρατούν στην ψυχή τους την αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς και τη μουσική από την πατρίδα.

Επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο πως η μουσική και χορευτική παράδοση από την Κύθνο, την Κρήτη, την Ήπειρο, τον Πόντο και άλλες περιοχές της πατρίδας όχι μόνο δεν ξεθωριάζουν με τον χρόνο, αλλά μεταδίδονται στους νεότερους ακόμη πιο έντονα.

Η συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων και των παιδιών τους στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής και χορού, το FDF, που διοργανώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία και συγκεκριμένα η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Σημειώνεται ότι το Greek Orthodox Folk Dance & Choral Festival είναι το μεγαλύτερο μουσικό και χορευτικό φεστιβάλ των ΗΠΑ με χρώμα και ήχο ελληνικό και διοργανώνεται για 47 συναπτά χρόνια.

Τις τριήμερες εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος απένειμε βραβεία σε παιδιά και νέους που διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου, στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και μαζί του συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος και ο Επίσκοπος Φωκαίας κ. Ιωάννης, καθώς και πλήθος κληρικών της Μητρόπολης Σαν Φρανσίσκο και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Παρόντες ήταν μέλη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ καθώς και η πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες κ. Χριστίνα Βαλασσοπούλου.

Πηγή: Hellenic Dna
Φωτογραφίες D. Panagos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ