1 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σαρωτικές πλημμύρες στην Βραζιλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί στο Σάο Πάολο

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν για τρεις ημέρες την νοτιοανατολική Βραζιλία, προκαλώντας κατολισθήσεις και τον εκτοπισμό εκατοντάδων οικογενειών. Σύμφωνα μάλιστα με έναν πρώτο απολογισμό των αρχών, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στο Σάο Πάολο. 

«Από την Παρασκευή, οι πλημμύρες προκάλεσαν 18 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, και εκτόπισαν κάπου 500 οικογένειες», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας του Σάο Πάολο. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα εκταμιευθεί ποσό 15 εκατ. reais (2,4 εκατ. ευρώ) για να προσφερθεί βοήθεια στις 10 πόλεις που πλήττονται περισσότερο στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Οκτώβριο, η Βραζιλία έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, ειδικά στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), όπου ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 24 νεκρούς, καθώς και στην πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), όπου έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 19 θάνατοι και έχουν εκτοπιστεί χιλιάδες κάτοικοι.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Σαρωτικές πλημμύρες στην Βραζιλία: Τουλάχιστον 18 νεκροί στο Σάο Πάολο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ