Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ινδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 145.000 κρούσματα και 794 νεκρούς

Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ινδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 145.000 κρούσματα και 794 νεκρούς

Η Ινδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 145.384 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο και τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα σε διάστημα άνω των πέντε μηνών. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 794 και ανέρχονται πλέον συνολικά σε 168.436, σύμφωνα με τα στοιχεία που στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 13,21 εκατομμύρια και είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Η χώρα ανακοίνωσε εξάλλου τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας το όριο των 100.000 νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά τη Δευτέρα και τέσσερις φορές στη συνέχεια.

Η ινδική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την αναζωπύρωση αυτή κυρίως στον συνωστισμό και σε μια απροθυμία για την χρήση προστατευτικής μάσκας την ώρα που οι επιχειρήσεις είχαν επαναλειτουργήσει σχεδόν πλήρως από τον Φεβρουάριο, ενώ τώρα ξανακλείνουν εν μέρει για να τεθεί υπό έλεγχο η τρέχουσα έξαρση της επιδημίας.

Η Μαχαράστρα, το ινδικό κρατίδιο με τα περισσότερα κρούσματα, έχει ήδη προχωρήσει στο κλείσιμο εστιατορίων, εμπορικών κέντρων και τόπων λατρείας και έχει απαγορεύσει τις μετακινήσεις του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του για να αναχαιτίσει το νέο ξέσπασμα της COVID-19, το οποίο απειλεί να φτάσει στα όριά τους τις ιατρικές εγκαταστάσεις και προκαλεί ελλείψεις σε εμβόλια, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το lockdown του σαββατοκύριακου θα λήξει νωρίς τη Δευτέρα.

Παράλληλα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας Μουμπάι εκατοντάδες φτωχοί οικονομικοί μετανάστες στοιβάζονταν σε τρένα αυτήν την εβδομάδα για να φύγουν από την πόλη, γεγονός το οποίο δημιουργεί τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της COVID-19 σε μικρότερες πόλεις και χωριά.

Η υπηρεσία σιδηροδρόμων διέψευσε ότι ο κόσμος φεύγει από τις πόλεις λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την συνηθισμένη αιχμή που παρατηρείται αυτήν την περίοδο του χρόνου λόγω των διακοπών και καθώς οι εργάτες μετακινούνται για την συγκομιδή των καλλιεργειών.

Στο μεταξύ πολλά κρατίδια στην Ινδία διαμαρτύρονται αυτήν την περίοδο για ελλείψεις σε εμβόλια κατά της COVID-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ινδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 145.000 κρούσματα και 794 νεκρούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά