6 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Σεισμική δραστηριότητα σε εξέλιξη ανοιχτά της Λευκάδας. Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 03:48 της Πέμπτης (17/2) στον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λευκάδας, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Είχε προηγηθεί στις 23.21, το βράδυ της Τετάρτης, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Λευκάδας και στις 17.38 της Τετάρτης σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

Για το εν εξελίξει φαινόμενο, ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε τα εξής:”

“ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 17/02/2022 03:48, AΣΘENH,M=4.4,EΠIK:286 XΛM. ΔBΔ AΘHNAΣ, 7 XΛM. BΔ THΣ ΠOΛHΣ THΣ ΛEYKAΔAΣ: ΓI-EAA

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφουμε μία μικρό – σεισμική δράση βόρεια της Λευκάδος στο θαλάσσιο χώρο και την παρακολουθούμε από τα δίκτυα που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή.

Το φαινόμενο μάλλον θα ολοκληρωθεί με αυτής της τάξης τάσεις μικρά μεγέθη λόγω όμως του μεγάλου σεισμικό δυναμικού της περιοχής καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τους όρους αντισεισμικής προφύλαξης”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ