15 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σεούλ: Εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Κορέας

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σεούλ πραγματοποίησε στις 13 Νοεμβρίου 2023, εκδήλωση με την ευκαιρία των εορτασμών της 70ης επετείου από την υπογραφή της Ανακωχής, προκειμένου να προβάλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Κορεατική Εθνοσυνέλευση σε εμβληματικό χώρο του Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν με ολιστικό τρόπο οι διμερείς ιστορικές σχέσεις, η μουσική, η τέχνη και οι γεύσεις της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας, παρά τις τεράστιες απώλειες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, απέστειλε στην Κορέα 9 αεροπλάνα και συνολικά 10.824 αξιωματικούς και στρατιώτες, εκ των οποίων οι 194 έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε εξέχοντες εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η σύζυγος του Νοτιοκορεάτη Πρωθυπουργού, Κιμ Κέον-χι τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, καθώς ο Γιουν Σουκ Γιολ βρίσκεται στο εξωτερικό για την προώθηση της υποψηφιότητας της πόλης του Busan για την φιλοξενία της EXPO 2030.

Ο Γενικός Γραμματέας της Εθνοσυνέλευσης της N. Κορέας, Lee Kwangjae, κατά την ομιλία του, τόνισε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ν. Κορέας και Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μέλλον υπόσχεται πολλά για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Ν.Κορέα, Αικατερίνη Λούπα, στο μήνυμά της τόνισε ότι η ιστορική στιγμή που έφερε την Ελλάδα στην Κορεατική Χερσόνησο, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των υφιστάμενων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, και οδηγεί στην περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνεργασίας τους.

Τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία συνέδραμε την διοργάνωση της Πρεσβείας, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Κορέας, Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος με το μήνυμά του εξέφρασε την σταθερή αλληλεγγύη της Ελλάδος προς την Δημοκρατία της Κορέας.

Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης ερμήνευσε Έλληνες και διεθνείς κλασσικούς συνθέτες. Ακολούθησε δείπνο προβάλλοντας μέσω της γαστρονομίας τα ελληνικά προϊόντα, ενώ παράλληλα στον χώρο ήταν εκτεθειμένα έργα της ζωγράφου Αγγελικής Αγγελίδη, εμπνευσμένα από την φιλοσοφία και τα σύμβολα της Ν.Κορέας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και του Ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, που ανέλαβαν την χορηγία του δείπνου που παρετέθη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εστίασε στην ισχυρή σχέση που έχουν οι δύο χώρες στον ναυτιλιακό τομέα για περισσότερα από 50 χρόνια, καθώς και στις μελλοντικές προκλήσεις για φιλικές προς το περιβάλλον ναυτιλιακές πολιτικές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ