4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σερβία: Μισό εκατομμύριο πολίτες εμβολιάστηκαν – Θα φτιάχνουν και εκεί το Sputnik-V

Σερβία: Μισό εκατομμύριο πολίτες εμβολιάστηκαν – Θα φτιάχνουν και εκεί το Sputnik-V

Στην Σερβία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα το μεσημέρι εμβολιάστηκαν 537.283 πολίτες εκ των οποίων οι 20.683 έλαβαν ήδη και την δεύτερη δόση. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της κυβέρνησης περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες κατέθεσαν αίτηση εμβολιασμού.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς, σε συνέντευξη της στην δημόσια τηλεόραση (RTS) ανέφερε ότι η χώρα παρέλαβε συνολικά μέχρι σήμερα 1.170.000 δόσεις διαφόρων εμβολίων για τον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Σερβία παρέλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του κινέζικου εμβολίου Sinopharm, 42.400 δόσεις του ρωσικού Sputnik-V και περίπου 128.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν 200.000 δόσεις του Sputnik-V, 500.000 δόσεις του κινέζικού Sinopharm και μία μεγάλη παρτίδα του εμβολίου των Pfizer-Biontech. Συνολικά η Σερβία έχει προπληρώσει 6,5 εκατομμύρια δόσεις από τα οχτώ εκατομμύρια που παρήγγειλε από τέσσερεις εταιρίες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε με ανάρτηση στο διαδίκτυο ότι αναμένεται η υπογραφή συμβολαίου με την ρωσική Gamaleya για την προμήθεια άλλων 12 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik-V. Ο Βούτσιτς ανέφερε επίσης ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή στην Σερβία μονάδας παραγωγής του ρωσικού εμβολίου και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2021.

To άρθρο Σερβία: Μισό εκατομμύριο πολίτες εμβολιάστηκαν – Θα φτιάχνουν και εκεί το Sputnik-V δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy