16 Μαΐου 2022

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων – Έντονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη (ηχητικό)

Από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Παρασκευή έως το μεσημέρι της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.


Κ. Λαγουβάρδος: Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής

Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι θα «σαρώσουν» την Κρήτη, ξεκινώντας από τα δυτικά του νησιού κυρίως από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δ/ντής του Κέντρου Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των φαινομένων, αφού έχει προηγηθεί πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά, με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, βραχοπτώσεις κλπ.

Ακούστε τη συνέντευξη

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου, λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr . Τηλέφωνο Επικοινωνίας με Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Χανίων: 2821341681, 28213 41799.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ