30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Σε εξέλιξη το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, με τη συμμετοχή και Ευρυτάνων/νισσών συγγραφέων – Εγκαινιάστηκε από την ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο φέτος περιλαμβάνει αφιερώματα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Άνοιξε τις πύλες του στο Ζάππειο Αθηνών το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στη πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Την ανάγκη στήριξης του βιβλίου υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινιάζοντας (6/9) το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. «Το βιβλίο, στενά συνδεδεμένο με την πολιτισμική εξέλιξη της κοινωνίας, αποτελεί φορέα πραγματικής αλλά και συμβολικής δύναμης. Η παραγωγή και η προώθησή του, εμπλέκει πλήθος συντελεστών, αφού εκτός από ευαίσθητο πολιτιστικό αγαθό είναι και εμπορικό προϊόν. Γι’ αυτό ακριβώς, όσο ελεύθερη και πλούσια είναι η κυκλοφορία του, τόσο συγκροτημένος, ισχυρός και μακροπρόθεσμος οφείλει να είναι ο σχεδιασμός της διαδρομής του. Με την αρωγή πάντοτε και της Πολιτείας, που είναι ακόμη πιο απαραίτητη σ’ αυτούς τους καιρούς της παρατεταμένης και πολυδιάστατης κρίσης, προκειμένου οι κλυδωνισμοί της παγκόσμιας οικονομίας να μη συμπαρασύρουν τον εύθραυστο εκδοτικό κόσμο. Η στήριξή του είναι υποχρέωση όλων μας», σημείωσε η ΠτΔ.

Το Φεστιβάλ του 2022, αναγνωρισμένο πλέον ως το μεγαλύτερο εορταστικό γεγονός στον χώρο του βιβλίου, έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς, εφέτος, γιορτάζουμε την πεντηκοστή διοργάνωσή του. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.

Στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου του Ζαππείου ο επισκέπτης θα βρει και βιβλία Ευρυτάνων/νισσών συγγραφέων (παιδική λογοτεχνία, ιστορία, μυθιστόρημα κ.α.), καθώς η ευρυτανική βιβλιογραφία εμπλουτίζεται διαρκώς, με νέα και λίαν αξιόλογα συγγραφικά εγχειρήματα.

50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΟΤΕ

Από: 02/09/2022 Εως: 18/09/2022

Δευτέρα-Πέμπτη, 18:00-22:30 | Παρασκευή & Σάββατο, 18:00-23:00 | Κυριακή,10:30-15:00 & 18:00-22:30

ΠΟΥ

Ζάππειο, Λ. Αμαλίας, Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ