7 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σε μονοψήφια επίπεδα τα νέα ημερήσια κρούσματα στην Ευρυτανία, δύο αφορούν περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Καρπενησίου

Τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε την Κυριακή (15/11) ο ΕΟΔΥ, με 71 συνανθρώπους μας ανά την επικράτεια να χάνουν τη ζωή τους. Τα ημερήσια κρούσματα ανήλθαν σε 1.698 (λόγω και των λιγότερων τεστ που γίνονται τα Σαββατοκύριακα), ενώ σε 392 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (+26 από χθες).

Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των περιστατικών covid-19, η ΠΕ Ευρυτανίας καταγράφει 8 νέα κρούσματα. Από τις 2 έως τις 15 Νοεμβρίου, η άλλοτε… covid-free Ευρυτανία «μετράει» 91 κρούσματα, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε όλη την επικράτεια.

Μαζικά τεστ και νέα κρούσματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο εκ των νέων κρουσμάτων αφορούν περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Καρπενησίου (πρ. γηροκομείο). Πρόκειται για τα αποτελέσματα των μαζικών ελέγχων -150 και πλέον, στο σύνολο- στα οποία προέβη υγειονομικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: 65 τεστ έγιναν στο ΘΧΠ, 40 στη Αστυνομική Δ/νση Ευρυτανίας, 40 σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και 5 σε στενές επαφές κρουσμάτων, όπως προέκυψε από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Από τα τεστ, πλην των δύο θετικών στο Θεραπευτήριο, ένα κρούσμα προέκυψε στην Αστυνομία και ένα στο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ από χθες υπάρχουν ακόμα 4 νέα περιστατικά, 2 σε οικογένεια -τα μέλη της οποίας αποτελούν στενές επαφές γνωστού κρούσματος, ένα αφορά έτερη οικογένεια στο Καρπενήσι και ένα εντοπίστηκε σε εργαζόμενο (νοσηλευτικό προσωπικό) στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Η Ευρυτανία είχε το τελευταίο 24ωρο τα περισσότερα κρούσματα σε επίπεδο Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, αφού  η Φθιώτιδα, η Εύβοια και η Βοιωτία κατέγραψαν από 4 νέες μολύνσεις και η Φωκίδα μόλις 2.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ