29 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα – Καλύτερη η κατάσταση στο Ναύπλιο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς τόσο στην κοινότητα Αραχναίου στο Ναύπλιο, όσο και στη Χαλκίδα. που ξέσπασαν την Κυριακή. Συγκεκριμένα, η φωτιά στη Χαλκίδα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, 11 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως από την Κυριακή κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να ελέγξουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σχετικά γρήγορα το μέτωπο της φωτιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ανέφερε την Κυριακή: «Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκκενώθηκε το χωριό Γκατζία όπου ξεκίνησε η φωτιά. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν με sms στο 112. 

Στην τοπική κοινότητα Αραχναίου στο Ναύπλιο Αργολίδας η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. 

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 67 πυροσβέστες, 18 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιά συμμετέχει και ένα ελικόπτερο. 

Πηγή: evima.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα – Καλύτερη η κατάσταση στο Ναύπλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ