17 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Ανδρέα-Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, γνωστού μουσικού με καταγωγή από την Ευρυτανία

"Σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι είμαστε κοντά στην απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένο πρόσωπο"

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον περίεργο θάνατο του γνωστού μουσικού του συγκροτήματος “RAZASTARR” Ανδρέα – Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, 46 χρόνων, έρχεται η δικαίωση, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Ήταν ξημερώματα 23ης Αυγούστου όταν ο 46χρονος παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ στον επαρχιακό δρόμο Θηβών-Θίσβης ενώ ίδιος ήταν πεζός· ο οδηγός τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο, όπου και ξεψύχησε. Ο τραγουδοποιός καταγόταν από τη Βαλαώρα Ευρυτανίας, χωριό που επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χρόνο τα καλοκαίρια και βρισκόταν κοντά σε συγγενείς και φίλους του. Μάλιστα, σχεδίαζε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ευρυτανία.

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ερευνούσε τον τελευταίο καιρό το σκοτεινό «τροχαίο» κοντά στη Θήβα, ολοκληρώνει τις έρευνές του ρίχνοντας φως στο σκοτάδι. Τις εξελίξεις μετέφερε σε ζωντανή σύνδεση με το «Τούνελ», ο Βασίλης Ζησιμάτος, δικηγόρος της οικογένειας του γνωστού μουσικού. «Σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι είμαστε κοντά στην απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένο πρόσωπο», τόνισε.

Η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε τον δικηγόρο αν υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά κι έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, με τον δικηγόρο να απαντά: «Δεν θα σας διαψεύσω, η πληροφόρηση που έχετε είναι πάντα έγκυρη μετά από τόσα χρόνια δημοσιογράφος, οπότε δεν θα την αμφισβητήσω. Απλά είναι σε ένα κρίσιμο στάδιο η δικογραφία και η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Και η δική μου πληροφόρηση οδηγεί σε αυτά που είπατε πριν. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο ταυτοποίησης», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά όταν αυτή βάλτωσε, με παραγγελία της εισαγγελίας Θηβών, την έρευνα συνέχισε το Ανθρωποκτονιών. «Εάν οι έρευνες από το τοπικό αστυνομικό τμήμα γίνονταν όπως θα έπρεπε, τότε το έγκλημα κατά του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου θα είχε εξιχνιαστεί μέσα σε δέκα εικοσιτετράωρα. Έγιναν πολλές παραλείψεις σε εκείνο το χρονικό σημείο και το τοπικό τμήμα δεν έκανε καμία απολύτως ουσιώδη έρευνα», συνέχισε ο κύριος Ζησιμάτος.

«Πρώτα εμφανίστηκαν οι μάρτυρες στην εκπομπή σας, εν συνεχεία οι μάρτυρες αυτοί κατεγράφησαν από την οικογένεια κι από εμάς δόθηκαν στο Α.Τ. Θηβών και στο συγκεκριμένο τμήμα ελήφθησαν κάποιες καταθέσεις, οι οποίες ήταν δειγματοληπτικού χαρακτήρα. Να σκεφτείτε μόνο ότι υπήρχε συγκεκριμένο εύρημα στο οδόστρωμα το οποίο θα αποκάλυπτε στα πρώτα εικοσιτετράωρα ποιος είναι ο δράστης του εγκλήματος, αλλά δεν αξιολογήθηκε», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Η οικογένεια του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου είχε διορίσει τεχνικό σύμβουλο τον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά. Η αδελφή του, Γιολάντα, και οι φίλοι του όλο αυτό τον καιρό, έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτό το σκοτάδι.

Με στοιχεία από “Φως στο τούνελ”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ