7 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σκηνές χάους στην Αλίαρτο, τραυματίστηκε ο Ευρυτάνας δήμαρχος, Γιώργος Ντασιώτης – Επεισόδια με εξαγριωμένους Ρομά

Επεισόδια με Ρομά σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (14/11) στην Αλίαρτο, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, με καταγωγή από την Ευρυτανία (από την Πρασιά Αγράφων), στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να τους πείσει ανοίξουν τον δρόμο, δέχθηκε μπουκάλια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

“Με χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι, για χιλιοστά δεν έχασα το μάτι”, δηλώνει ο Γιώργος Ντασιώτης, στο newsit.gr. “Χθες μαζεύτηκαν αρκετοί Ρόμα που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο του 17χρονου. Εδώ τους κατοίκους του ξέρω όλους και με ξέρουν όλοι. Το συζητήσαμε και τους έπεισα να μην γίνουν επεισόδια. Όμως απόψε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είδα ανθρώπους από άλλες περιοχές που δεν τους ήξερα και τα πράγματα ξέφυγαν”, εξηγεί.

Ο δήμαρχος περιέγραψε την στιγμή που δέχτηκε την επίθεση από ανθρώπους που -όπως υπογραμμίζει- ήρθαν για να κάνουν επεισόδια: “Έμαθα πως είχε μαζευτεί πάλι κόσμος στο σημείο και πήγα να ηρεμήσω τα πνεύματα. Ξαφνικά είδα κάτι άγνωστα πρόσωπα να μου κάνουν λεκτική επίθεση και να ανάβουν τα αίματα. Τότε, δέχτηκα από αυτούς τους ανθρώπους επίθεση με ένα μπουκάλι. Έχω κάνει τέσσερα ράμματα στο μάτι. Πήγα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και μου είπαν πως για λίγα χιλιοστά δεν έχασα το μάτι μου. Είναι θαύμα που δεν έχασα το μάτι μου”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλιάρτου ξεκαθάρισε πως τα επεισόδια είναι υποκινούμενα από ανθρώπους που θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση στην περιοχή. “Εννοείται πως τα επεισόδια είναι υποκινούμενα και από μη Ρομά άτομα. Εδώ υπάρχει πένθος. Οι άνθρωποι θρηνούν. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια έχουν έρθει από άλλες περιοχές με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Η μητέρα του παιδιού ήταν υπάλληλος του δήμου. Μια πολύ καλή οικογένεια”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ