14 Ιουνίου 2021

Σκι σε καιρό πανδημίας. Ο απολογισμός της χιονοδρομικής σεζόν του Γιάννη Αντωνίου (ΕΟΣ Καρπενησίου)

Σε περισσότερους από 35 αγώνες συμμετείχε, κατά τη χιονοδρομική σεζόν 2020-2021, ο 26χρονος πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννης Αντωνίου. Ξεχώρισε η παρουσία του στο παγκόσμιο της Ιταλίας και η… συλλογή μεταλλίων στη Βοσνία.

Για μια «ιδιαίτερη, πιο δύσκολη και πιο απαιτητική σεζόν σε σχέση με τις προηγούμενες», κάνει λόγο ο Αντωνίου, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα και περιγράφοντας τη χιονοδρομική χρονιά που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Τα νέα δεδομένα, που επέβαλε η πανδημία, εδραίωσαν κλίμα αβεβαιότητας και συνεχείς αναβολές ή ακυρώσεις διοργανώσεων.

Είναι βέβαιο ότι 26χρονος αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου θα τη θυμάται για… χρόνια τη σεζόν 2020-’21, καθώς δεν έμοιαζε με καμιά άλλη, στην πλούσια αγωνιστική του καριέρα. «Ήταν πιο δύσκολα στο οργανωτικό κομμάτι γιατί όλα άλλαζαν… διαρκώς, αφενός λόγω του καιρού που επηρεάζει άμεσα το άθλημα και αφετέρου λόγω των μέτρων σε κάθε χώρα», λέει ο Γιάννης.

Οι ματαιώσεις αγώνων ανάγκαζαν αθλητές, προπονητές και ομοσπονδίες σε συνεχείς τροποποιήσεις των προγραμμάτων που είχαν εκπονήσει, αυξάνοντας το άγχος και περιορίζοντας τη δυνατότητα συγκέντρωσης των χιονοδρόμων.

Τον Ιανουάριο ο Αντωνίου συμμετείχε για 5η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (Κορτίνα, Ιταλία), όπου έλαβε μέρος σε δύο τελικούς και προσπάθησε για το καλύτερο, παρότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η κακή ποιότητα χιονιού αποτέλεσαν υψηλά εμπόδια.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του σε αγώνες στη Βοσνία, πριν από 1,5 μήνα. Ο 26χρονος αθλητής πραγματοποίησε εντυπωσιακό διήμερο στη Γιαχορίνα και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, συνολικά τέσσερις φορές -οι δύο στο ψηλότερο σκαλί. Ένα χρυσό και τρία ασημένια κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Βασιλίτσας.

Προερχόμενος από έναν σοβαρό τραυματισμό, το ξεκίνημα της σεζόν ήταν μάλλον αναγνωριστικό για τον ίδιο, καθώς ασυναίσθητα οι καταβάσεις του ήταν πιο συγκρατημένες. «Σταδιακά άρχισα να βρίσκω την αυτοπεποίθησή μου και να κάνω το σκι που ήθελα, με αφετηρία το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας τα αποτελέσματα που ήθελα», σχολιάζει ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος.

Ο Αντωνίου βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο Καρπενήσι, όπου θα απολαύσει λίγες εβδομάδες ξεκούρασης, προτού ξεκινήσει, σε συνεργασία με την ομοσπονδία (ΕΟΧΑ), τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. 

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά