22 Ιουνίου 2021

Σοφία Ζαχαράκη: Πρόθεσή μας να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου 2021, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, μόλις οι ειδικοί αποτιμήσουν την κατάσταση.

Σε ερώτηση αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία». 

Η Ευρυτάνισσα υφυπουργός Παιδείας σημείωσε δε και το εξής: «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%».

Για την τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα». 

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά