29 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σπ. Κρικέτος: Όταν κινδυνεύει η ζωή αστυνομικού ή πολίτη, τότε μπορεί να γίνει χρήση όπλου

Για την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, τονίζοντας ότι η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της και ευχόμενος να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο νεαρός και να γυρίσει δυνατός και υγιής στην οικογένειά του.

Δεν πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν οδομαχίες στους δρόμους. Νομίζω είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αποφύγουμε όλοι. Όσον αφορά το περιστατικό, δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Η έρευνα που γίνεται από τον κύριο εισαγγελέα θα δώσει φως και εδώ είμαστε όλοι να σταθούμε κριτικά ή οτιδήποτε άλλο έχουμε να πούμε απέναντι στους χειρισμούς του οποιουδήποτε. Θέλω μόνο να πω ότι οι αστυνομικοί είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να δώσουν κλίμα ασφάλειας στους πολίτες που πραγματικά το έχουν ανάγκη και δικαίως το επιζητούν. Να είστε βέβαιοι ότι αυτοί οι αστυνομικοί οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αυτό το επεισόδιο, είναι αυτοί οι αστυνομικοί που καθημερινά κάνουν και συλλήψεις και προσαγωγές και δίνουν ακόμα καμιά φορά και τη ζωή τους. Σε κάθε περίπτωση, ας περιμένουμε όλοι να βγει το ακριβές πόρισμα της εισαγγελίας για να έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας” τόνισε ο κ. Κρικέτος.

Εξήγησε ότι όπλο στα χέρια κάποιου μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο, μια μηχανή, ακόμα και ένα σίδερο ή ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο και να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών ή οποιουδήποτε άλλου πολίτη. “Όταν λοιπόν η ζωή η δική μας ή άλλου πολίτη κινδυνεύει άμεσα, τότε μπορεί να γίνει χρήση του όπλου για εξουδετέρωση. Φανταστείτε λοιπόν σε μια πόλη μέσα να γίνεται μια ληστεία, να κινδυνεύει η ζωή πολιτών και αστυνομικών και ο αστυνομικός απλά να παρακολουθεί” δήλωσε ο κ. Κρικέτος τονίζοντας ότι όποιος έχει διαπράξει αδίκημα η αστυνομία δεν μπορεί να τον αφήνει να φεύγει, αλλά οφείλει να τον συλλάβεικαι να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της. Επαναλαμβάνω, όποιος παραβαίνει το νόμο, οφείλουμε εκ της αποστολής μας να τον συλλάβουμε, να τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί για την όποια ποινή του” κατέληξε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy