5 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος το πελώριο έλατο που… ταξίδεψε από το Καρπενήσι ενόψει Χριστουγέννων – Πότε θα φωταγωγηθεί

Τα τελευταία χρόνια, μετά την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, το δέντρο που στολίζεται και φωταγωγείται στις γιορτές των Χριστουγέννων, προέρχεται από τα ελατοδάση της Ευρυτανίας.

Η… παράδοση τηρήθηκε και φέτος, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/11) έφθασε στην πρωτεύουσα το έλατο ύψους 21 μέτρων και βάρους περίπου 6 τόνων, που κόπηκε από δάσος στο Καρπενήσι και ταξίδεψε 300 χλμ ως το κέντρο της Αθήνας.

“Έφτασεεεεε! 🎄🎄🎄 / 21 μέτρα, από το Καρπενήσι κι έτοιμο να στολιστεί! Καλημέρα!”, έγραψε στο facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή την άφιξη του δέντρου από το Καρπενήσι.

Η επιχείρηση στήθηκε από το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα συνεργεία χρειάστηκε να… μειώσουν τη διάμετρο του πελώριου έλατου καθώς ήταν μεγαλύτερη κατά 10 εκατοστά από τη διάμετρο της βάσης όπου, τελικά, στήθηκε το δέντρο.

Η βάση του ζυγίζει 25 τόνους ενώ είναι φτιαγμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα και ενισχυμένες κοιλοδοκούς. Προς το παρόν, το δέντρο είναι περιστοιχισμένο από προστατευτικά κιγκλιδώματα για λόγους ασφαλείας.

από lifo.gr

Λίγα μόλις μέτρα από το σιντριβάνι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο με πέρυσι και μέσα στις επόμενες ημέρες θα στολιστεί με έξι χιλιάδες λαμπιόνια τύπου Led, χαμηλής κατανάλωσης.

Η φωταγώγησή του είναι προγραμματισμένη να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022.

【LIVE】 Οδός Ερμού, Πλατεία Συντάγματος - Syntagma | SkylineWebcams
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ