20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στίβος / Σε ιδανικό περιβάλλον στο Καρπενήσι, επίλεκτα μέλη των εθνικών ομάδων αποστάσεων – Εδώ “χτίζονται” οι πρωταθλητές/τριες

Το οφέλη της προπόνησης σε υψόμετρο και μάλιστα σε ένα ιδανικό προπονητικό περιβάλλον, ΄όπως το Καρπενήσι, απολαμβάνουν τρεις πρωταθλήτριες και τέσσερις πρωταθλητές των αποστάσεων ημιαντοχής και αντοχής.

Η Γεωργία Δεσπολλάρη, η Ανθή-Κοραΐνη Κυριακοπούλου, η Ντενίσα Μπάλλα, ο Χάρης Ξενιδάκης, ο Παναγιώτης Πετρουλάκης, ο Ανδρέας Γεωργίου και ο Οδυσσέας Κίκας (φωτ.) πραγματοποιούν μεγάλο μέρος του ετήσιου κύκλου της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε ένα φυσικό περιβάλλον που ευνοεί την προπόνηση των αερόβιων αγωνισμάτων.

Στο Καρπενήσι είναι διαθέσιμα τρία στάδια με περιμετρικό στίβο, εκ των οποίων τα δύο είναι πρόσφατα ανακαινισμένα (Δημοτικό Στάδιο, Γυμνάσιο).

Τα μέλη των εθνικών ομάδων βρέθηκαν εκεί για το πρώτο στάδιο του ετήσιου κύκλου της προετοιμασίας τους, εν συνεχεία αγωνίστηκαν στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα και επιστρέφουν στο Καρπενήσι –αρχικά οι Κυριακοπούλου, Κίκας, Γεωργίου και Πετρουλάκης- για να συνεχίσουν την προπόνησή τους. Θα παραμείνουν εκεί έως τις 10-12 Μαΐου και έπειτα θα βάλουν τα σπάικς τους για να αγωνιστούν στις διοργανώσεις που ακολουθούν (Παπαφλέσσεια, Βενιζέλεια, μίτινγκ εξωτερικού και Βαλκανικούς), με στόχο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Τα καμπ που πραγματοποιούνται στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της πενταετούς συμφωνίας που έχει συνάψει η νυν διοίκηση του ΣΕΓΑΣ με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου και η οποία δίνει τη δυνατότητα σε επίλεκτους αθλητές ημιαντοχής και αντοχής να πραγματοποιήσουν εδώ σημαντικό μέρος της ετήσιου κύκλου της προετοιμασίας τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ