16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σταμάτης Κόκοτας: Μια ζωή γεμάτη μουσική, αγάπη και… ταχύτητα – Την Τρίτη η κηδεία (video)

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 85 του χρόνια ο Σταμάτης Κόκοτας. Φωνή υπέροχη, παρουσία ευγενική, παθιασμένος με τον Παναθηναϊκό και τα μηχανοκίνητα, ο Σταμάτης Κόκοτας με τις θρυλικές φαβορίτες συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς.

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 70 άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους Έλληνες συνθέτες.

Ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του υπήρξε ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τον οποίο διατηρούσε στενή φιλία. Μάλιστα όπως ο ίδιος είχε, πει, όταν επέστρεφε σπίτι από το μαγαζί που τραγουδούσε, ερχόταν ο οδηγός του Ωνάση και του ζητούσε να τον μεταφέρει στο Σκορπίο.

Ο Σταμάτης Κόκοτας, εκτός από το τραγούδι, λάτρευε τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα. Πήρε μέρος σε μεγάλους αγώνες, κέρδισε κύπελα και όπως έλεγε, έπαιζε τη ζωή του κορώνα-γράμματα.

Την Τρίτη η κηδεία στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

Η κηδεία του θα τελεστεί με δημοτική δαπάνη την ερχόμενη Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής ήταν παλιός κάτοικος Ζωγράφου, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου αναφέρει: «O Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα. Ο εκλιπών είναι παλιός Ζωγραφιώτης αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος και η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη. Με την ξεχωριστή φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του έκανε τη ζωή όλων ομορφότερη και μας συντρόφευε μουσικά για πάρα πολλά χρόνια.

Η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου»
Διαβάστε επίσης:

Γιε μου»: Το τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα που έγραψε εποχή – Οι υποθέσεις για την ιστορία του
ΕΡΤ2 – Ο Σταμάτης Κόκοτας στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές»

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάντα | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ