26 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Στα Χανιά ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας και μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα βρέθηκε χθες ο O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και συναντήθηκε με οκταμελή Διακομματική Αντιπροσωπεία Αμερικανών Βουλευτών, με επικεφαλής τον κ. Μάικ Ρότζερς Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, που επισκέπτεται την Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζωρτζ Τσούνης.

Τονίστηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ, και της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας καθώς και των δύο Πρωτοκόλλων Τροποποίησής της (2019 και 2021), για την ενίσχυση της Άμυνας και Ασφάλειας των δύο χωρών και της σταθερότητος στην ευρύτερη περιοχή.

Τονίστηκε επίσης ο ρόλος της Ελλάδος ως ισχυρού, σταθερού και αξιόπιστου συμμάχου και η γεωπολιτική αξία της Σούδας και της Αλεξανδρουπόλεως, επισημάνθηκε δε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία των επενδύσεων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών τους.

Ο Υπουργός υπογράμμισε, επιπλέον, τη σημασία υλοποιήσεως αμυντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων Ελλάδος-Η.Π.Α, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, το συγκριτικό πλεονέκτημα και την τεχνογνωσία που διαθέτει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Αναφερόμενος στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Παναγιωτόπουλος ετόνισε την σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών συμπεριφορών, που αντιβαίνουν στις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και την αρχή της καλής γειτονίας. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και η ανάγκη συνέχισης παροχής αμυντικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής, αλλά και προάσπισης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ